Rólunk

Tisztelt Látogató! Üdvözöljük a Reflextorna oldalán! Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Reméljük, minden olyan információt megtalál itt, amelyre kíváncsi, és amely hozzájárulhat gyermeke fejlődéséhez, továbbá segítségére lehet Önnek is!

Több mint 30 éve nevelek és fejlesztek – elsősorban 3-tól 8 éves korú - gyerekeket. Munkám során gyermekek, családok és problémák sokaságával találkoztam. Az „egyszerű” magatartás- és részképesség zavaroktól kezdve, a hiperaktivitáson keresztül, egészen a mutizmus és az autizmus témaköréig terjedhetne az esetek listája… Fontos megjegyezni, hogy az említett problémák nem csupán a gyermeknek okoznak szorongást, de a szüleiknek, családjuknak is, hiszen a gyermek gondja, viselkedése és fejlődése az egész környezetét érinti. Rengeteget tanultam a gyerekektől. Ők a legjobb tanítómesterek. Csupán nyitottan, tisztelettel kell irányukba fordulni. Nekem is ők segítettek elindulni a fejlesztőpedagógia útján és megtalálni a hatékony módszert, amivel közösen előbbre juthattunk. A pályámon megszerzett tudáson és tapasztalaton túl ez a felismerés vezetett el a mozgásfejlesztés csodálatos birodalmába. Fejlesztő pedagógusként mi mást is választhattam volna legfőbb fejlesztési eszközömnek, mint első anyanyelvünket, a mozgást. Így született meg a REFLEXTORNA Mozgás- és Képességfejlesztő. Bízom abban, hogy munkámmal hozzájárulhatok gyermeke fejlődéséhez, segítségére lehetek Önnek és családjának!

Nagy Anita Vivienne
Fejlesztőpedagógus, mozgás terapeuta

Rólunk mondták:

5 éves kisfiam 4 hónapja jár reflex tornára, ami nagyon jó hatással van a mozgására. Korábban kicsit babás és lassú volt a futása, nem mert magasra felmászni és az egyensúly érzéke láthatóan rossz volt. A lépcsőzés is csak kapaszkodva ment. Most már szalad a lépcsőn lefelé, felmászik a mászóka legmagasabb fokára és ügyesen focizik. Mindezért köszönetet szeretnénk mondani Nagy Anita Viviennek!

Vona Viktória

Kisfiam koraszülött babaként jött a világra a terhesség 29. hetében, 1580 grammosan és 39 centiméteresen. Mindenképpen fejlesztést javasoltak számunkra. Egy éves koráig a Dévény-módszer segített nekünk, majd 2012. szeptemberében találkoztunk Anitával, mert mind a beszédfejlődés, mind a nagymozgások, mind pedig a finommozgások területén lemaradásaink voltak. (kérdés megismétlése válasz helyett, kevés szó használata, betanult szófordulatok alkalmazása, nem tudott két lábon ugrálni, félt lehajolni, mert bizonytalannak érezte magát stb.) Hetente két alkalommal találkoztunk Anitával és már az első hónap után jelentős változásokat tapasztaltunk: elkezdett válaszolni a kérdéseinkre, több szót használt, megtanult ugrálni. 2013. január óta a Reflex mini oviba járunk, mint ovisok. Kisfiam napról-napra nyitottabb, nagyon szereti az ovit, mintha haza menne. Már verseket, dalokat is képes megtanulni. Kedvencei továbbra is a fejlesztőórák, amelyekre gyakran "soron kívül" is beszökik. 🙂

Erika

Kislányunkat 3 és fél éves korában, a védőnő javaslatára vittük el szakemberhez kivizsgálni, mivel akkoriban még csak szavakat mondott, nem beszélt összefüggően. A szakember megkésett beszédfejlődést állapított meg nála, ami a csecsemőkori nem megfelelő sorrendben történt mozgásfejlődésre volt visszavezethető. A kislányunkat vizsgáló szakember javasolta a Reflextornát, így kerültünk ide. Kislányunk a kezdetektől fogva szívesen jött heti két alkalommal az egyéni foglalkozásra. Az első eredmény két hét után már látszott, és mind a mozgásában, mind a beszédfejlődésében azóta is folyamatos fejlődést tapasztalunk. Úgy érezzük, hogy kislányunk itt megkap minden figyelmet és szeretetet, amit egy ilyen korú kisgyermek igényel a fejlődéshez.

Tóth Viki - Jázmin anyukája

Nagyobbik lányom a vártnál kicsit korábban született, és bár szerencsére nem lett semmilyen negatív következménye. Az izomtónusa nem volt megfelelő, ezért Dévény-tornára kezdtünk járni. Miután "kinőtt" a Dévényből, szerettük volna tovább folytatni az erősítést, így a gyógytornászunk javaslatára felkerestük a Reflextorna Mozgás- és képességfejlesztőt, ahol a szuper bölcsis ellátás mellett egyéni Reflextorna fejlesztésen is részt vett. Később egy ortopéd szakorvosi kontrollon kiemelték, milyen fejlett a kislány izomzata, és az egyensúlyérzéke is sokat javult. Köszönet ezért a Reflextornának, és Anitának!

Hajdú Marietta - Bori anyukája

Most 7 éves kislányom a születése környékén baloldali agyvérzést kapott, így jobb oldalán fokozott izomtónus alakult ki kezében, és lábában. Ennek eredményeként jobb kézfeje folyamatosan ökölben volt, a finom mozgásokkal elmaradt, ill. lábával folyamatosan lábujjhegyen járt. A Dévény metódus/masszírozás mellett kerestünk más fejlesztési módszert, ami aktívan veszi igénybe és megmozgatja kislányunk jobb oldalát, fejleszti egyensúlyérzékét, megakadályozza csípőjének deformációját, s mindezt játékos formába bújtatva. Így találtunk rá Anitáékra 2009-ben. Az első találkozás/ismerkedés után Eszter lányunk nagyon megszerette a tornát, és minden egyes alkalmat nagyon várt. Anitáéknál a légkör már a kezdetektől kellemes, és barátságos volt, a lányunkat egy pillanat alatt elvarázsolták. segítettek neki a fejlesztésben/fejlődésben. A tornák előrehaladtával Eszter magabiztosabban járt, és mozgása is sokkal aktívabb,kiegyensúlyozottabb lett. Ahogy nőtt, a Reflextorna segített izmainak a nyújtásában/nyúlásában, megakadályozva azoknak végleges lekötődését. A kezdetben javasolt ortopédiai sebészeti beavatkozás ideje is egyre kitolódott, és egyenlőre az ortopéd sebész sem látja szükségét. Örülünk, hogy rátaláltunk Anitáékra, és sajnáljuk, hogy külföldre költözésünk miatt abba kellett hagyni a tornát.

Domonyi Frigyes – Eszter édesapja

5 éves kisfiam 2014 március 8-tól, heti két alkalommal jár a Reflex torna foglalkozásra, Nagy Anita óvodapedagógus, fejlesztő terapeutához. Anitát egy 5 éves gyermekorvosi statusfelmérő vizsgálat eredménye után kerestem fel. Kisfiam a gyermekorvos általános kérdéseire egyre nehezebben válaszolt, míg végül teljesen elzárkózott a kommunikáció elől. Az óvodai csoport vezetőjét felkeresve kérdésemre elmondta, hogy gyermekem a többiekhez képest zárkózottabb, nehezen nyílik meg, kevés csoportos foglalkozásból veszi ki aktívan részét. A színeket pontosan nem tudja azonosítani, egy-egy kérdésre adott helytelen válasz esetén bezárkózik, a feladat újbóli megoldását elutasítja. Otthoni kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények között előfordult dadogásának okát is szerettem volna feltárni. Az elmúlt két hónapban pozitív változásokat tapasztalok. Áron a fejlesztő tornára lelkesen megy, az órai munkáját rendszeresen pozitív élményként éli meg. Dadogása az elmúlt két hónapban szinte a minimálisra csökkent, szépen, tagoltan, átgondoltan fejezi ki magát. Óvodai csoportjában aktívan tevékenykedik, verstanulása, a versekhez, mondókákhoz való hozzáállása teljesen megváltozott. Az anyák napi szereplésen a teljes műsor alatt aktívan jelen volt. Mozgása nagyon sokat fejlődött, legnagyobb változást a kalandparkban lévő magasabb, igen intenzív erőnlétet, ügyességet, koncentrációt ígénylő játékok „meghódításában” tudjuk lemérni. Szeparációs szorongása jelentősen javult, önnállóságában signifikáns változás tapasztalható. Anita rendszeres konzultációs lehetőséget biztosít számunkra, folyamatos értékelést kapunk gyermekünk fejlődéséről. Szaktudása, személyisége, nyitottsága számunkra biztosíték arra, hogy gyermekünk jó kezekben van, kisfiam fejlődését pedig napról napra mi magunk is tapasztaljuk.

Deák Anita

2009-ben találkoztunk a reflextorna módszerével. Elsősorban olyan mozgásformát kerestünk gyermekeinknek, ami követi az óvodáskorúak mozgásfejlődését. Fontos volt számunkra a kiscsoportos foglalkozás, hogy megfelelő figyelmet kapjanak a gyerekek. A tornának köszönhetően változást tapasztaltunk kislányunk egyensúly fejlődésében, a testtudat kialakulásában, a mozgáskoordináció javulásában. Kisfiúnk számára a torna jelentős javulást eredményezett a beszédfejlődésben. Az iskolai előkészítő foglalkozások segítették a gyerekeket a kudarcok feldolgozásában, valamint a feladatok megoldásának tempójának javulásában. Anita és a család között közvetlen viszony alakult ki, szívesen ajánlom mindenkinek!

Eszter