Miben és kiknek segít a Reflextorna?

A Reflextorna 2,5 -10 éves korú gyermekeknek segít abban, hogy felnőttként teljes, önbizalommal teli, sikeres életet élhessenek!

Gyakori tévhit, hogy a gyermek tanulása, az élethez szükséges képességeinek „kialakulása” az iskolába lépéssel kezdődik. Ez koránt sincs így! Már a fogantatás pillanatától, az anyaméhben eltöltött hónapokon keresztül, a születésen át, a gyermek- és iskolaévek során, egészen az életünk végéig tanulunk.Gondolta volna, hogy a magzat – 7 hetes korától – azzal, hogy forog az édesanyja pocakjában, már fejleszti az egyensúlyérzékét? Vagy amikor csecsemőkorban a csöppség hason fekve emelgeti a buksiját, fordul hasról hátra és vissza, nézegeti a kezecskéit, vagy kúszni-mászni kezd, már a későbbi tanuláshoz elengedhetetlenül fontos képességeit csiszolgatja és fejleszti?

Az említett példákból is kitűnik, mekkora szerepe van a mozgásnak a gyermek fejlődése szempontjából. Optimális esetben a gyermek sorról-sorra veszi a fejlődési „lépcsőfokokat”, ám ha egy is kimarad, netán az a lépcsőfok nem elég stabil, vagy sérült, akkor rögtön jelentkezik a probléma.Ezek a gondok sok esetben csak apró, pici hiányosságok, vagy viselkedési- és képességbeli tünetként jelennek meg a gyermek életében, amit sokan hajlamosak a „Majd kinövi…” megjegyzéssel elintézni. Az igazság az, hogy NEM NÖVI KI. Legfeljebb majd leplezi, kompenzálja, de a tünetekért felelős ok nem szűnik meg. Épp ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani a gyermek képességei fejlődésének nyomon követésére.Az időben észlelt problémák és hiányosságok jól korrigálhatóak. Méghozzá nagyon egyszerűen, játékos formában, mozgással!

A Reflextorna segítséget és megoldást tud nyújtani a tanulási- és fejlődési képességek korrigálásában

A Reflextorna célja:

Kérjük, tegye most félre anyai/apai „elfogultságát” és olvassa át figyelmesen a foglalkozásainkról szóló ismertetőinket, győződjön meg gyermeke adott fejlettségi szintjéről (felmérés), tájékozódjon a fejlődését befolyásoló esetleges problémákról, tünetekről!

Ha szükséges, forduljon hozzánk kérdésével!